Activate

Het P-15 eiwit bevordert de botvorming door de celaanhechting te stimuleren, met als gevolg een toename van de celbinding, de proliferatie en de differentiatie van cellen. De TGFb-1, BMP-2 en BMP-7 niveaus, die alle processen van nieuwe botvorming positief beïnvloeden, nemen toe.

i-FACTOR® bone graft is gebaseerd op de biologische activiteit van het synthetisch afgeleide 15-aminozuurpeptide, dat van nature voorkomt in menselijk type I collageen. Dit P-15 eiwit is verantwoordelijk voor de aanhechting en proliferatie van osteogene cellen. Deze cellen hebben een affiniteit voor en hechten zich aan het P-15 eiwit in i-FACTOR® bone graft. Net zoals ze dat van nature zouden doen met collageen van type I in bot.

i-FACTOR® verhoogt de mogelijkheid tot celbinding op de plaats van het defect door een overvloed aan het P-15 eiwit ter beschikking te stellen voor osteogene cellen. Het vermogen van het P-15 eiwit om de celbinding te versterken, versnelt het proces van nieuwe botvorming en lijkt sterk op het proces van botregeneratie. Zodra de cellen zich hechten aan het P-15 eiwit, dat op het anorganische botmineraal (ABM) zit, begint het proces van nieuwe botvorming.