Attract

In de eerste fase, de Attract-fase, vergemakkelijkt en versnelt het 15-aminozuurpeptide (P-15 eiwit) de ingroei van bot doordat het herstellende cellen uit de omgeving instrueert naar de plaats van het defect te gaan.

i-FACTOR® bone graft is gebaseerd op de biologische activiteit van het synthetisch afgeleide 15-aminozuurpeptide, dat van nature voorkomt in menselijk type I collageen. Dit P-15 eiwit is verantwoordelijk voor de aanhechting en proliferatie van osteogene cellen. Deze cellen hebben een affiniteit voor en hechten zich aan het P-15 eiwit in i-FACTOR® bone graft. Net zoals ze dat van nature zouden doen met collageen van type I in bot.

i-FACTOR® verhoogt de mogelijkheid tot celbinding op de plaats van het defect door een overvloed aan het P-15 eiwit ter beschikking te stellen voor osteogene cellen. Het vermogen van het P-15 eiwit om de celbinding te versterken, versnelt het proces van nieuwe botvorming en lijkt sterk op het proces van botregeneratie. Zodra de cellen zich hechten aan het P-15 eiwit, dat op het anorganische botmineraal (ABM) zit, begint het proces van nieuwe botvorming.