Werking i-FACTOR®

i-FACTOR® bone graft is het enige biologische bottransplantaat dat bestaat uit een synthetische osteogene peptide (P-15) met de unieke kenmerken voor het aantrekken en stimuleren van botcelgroei. P15, dat normaal voorkomt in humaan collageen, wordt gecombineerd met een anorganische botmineraal (ABM). Deze unieke combinatie zet een proces van Attract – Attach – Activate in werking om natuurlijke botgenezing te stimuleren.

Het P-15 eiwit hecht zich alleen aan het celoppervlak en activeert alleen cellen die zijn voorgeprogrammeerd tot het vormen van botcellen (osteoblasten). Botgroei op ongewenste plaatsen (ectopische botvorming) wordt hiermee voorkomen. Dit in tegenstelling tot het bone morphogenetic protein (BMP), waar dit verschijnsel wel wordt beschreven.

De kracht van i-FACTOR®

 • Biologisch bottransplantaat

  i-FACTOR® is het enige biologische bottransplantaat dat gebruik maakt van het
  P-15 eiwit peptide.

 • Klinische superioriteit

  Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen een snellere fusie van bot aan.

 • Beproefd en vertrouwd

  i-FACTOR® heeft een Amerikaanse FDA-PMA-goedkeuring en een CE-markering sinds 2008.
  i-FACTOR® bottransplantaat is het eerste en enige klasse III, PMA-goedgekeurde bottransplantaat voor cervicale fusie is (level 1 studie).

 • Veiligheid door ontwerp

  De unieke werking van het P-15 eiwit is oppervlakte gebonden en laat het bot alleen groeien waar het nodig is. Geen ectopische botvorming.

 • Gebruiksklaar

  i-FACTOR® is gebruiksklaar zonder mengen en kan 3 jaar worden bewaard bij kamertemperatuur.